Kennismaking met de basisprincipes van de boeddhistische cultuur (dag voor kinderen)

De jongeren (vergezeld door hun ouders) die deze klas bijwonen, krijgen de kans om te leren over toevlucht nemen, sīla (moraliteit), de deugden van de Drie Juwelen, het leven van de Boeddha, hoe kamma resultaten geeft, ongezonde daden, goede daden, vipassana-meditatie, mettā-meditatie (ontwikkeling van liefdevolle aandacht) en andere lessen over boeddhistische cultuur.

De lerares, de Amerikaanse non Daw Vajiranyani, woonde lange tijd in het Panditarama Shwe Taung Gon klooster in Yangon, waar ze lessen over boeddhistisch opvoeding en over geschriften gaf.

Waar? Meditatiecentrum DHAMMARAMSI, route de Floreffe 22 à 5170 RIVIERE

Wie met de trein komt, moet zondagochtend om 10.30 uur aankomen in LUSTIN (2 haltes na NAMUR) (zie www.sncb.be). Er staat een auto te wachten voor het station. Als u kunt carpoolen, laat u het ons dan weten als u zich inschrijft.

Wanneer? De voorgestelde datum en tijd voor de cursus is zaterdagmiddag 13 april 2024, van 13.00 tot 18.00 uur. Degenen die vroeg willen arriveren en ter plekke willen lunchen, kunnen dat om 10.30 uur doen met hun picknick. Soep zal beschikbaar zijn.

Kosten ? 20€ per gezin. Deelnemers kunnen een donatie doen aan Dhamma Groep als ze dat willen.

Info/aanmelding: Françoise Moreau (franmor123@gmail.com)