Sayadaw U Nandasiddhi

De eerbiedwaardige Sayadaw U Nandasiddhi werd op 16 juli 1960 geboren in Moulmein, Neder-Birma en kreeg de naam Maung Tin Hlaing. Op 17-jarige leeftijd voltooide hij zijn middelbare schoolopleiding met onderscheiding in wiskunde en biologie. Hij deed ook een meditatieretraite onder leiding van Sayadaw U Paṇḍita die toen directeur was van het Mahasi Meditatiecentrum in Yangon.
Van 1978 tot 1981 studeerde hij natuurkunde en elektronica aan de Yangon University of Arts and Sciences en in 1985, na twee jaar studie, studeerde hij af als advocaat. Na besloten te hebben de wereld te verlaten, werd Maung Tin Hlaing in 1988 in Moulmein tot Nandasiddhi gewijd. Hij voltooide met succes zijn Pali-studie in het beroemde Mahagandayone-klooster in Amarapura, ten zuiden van Mandalay.
In 1992 slaagde U Nandasiddhi voor de examens van Dhammācariya (Dhamma-leraar). In 1997 verhuisde hij naar het Yangon Meditatiecentrum Paṇḍitārāma en zette zijn meditatietraining vipassanā voort onder leiding van Sayadaw U Paṇḍita, parallel aan zijn studie.
In 1999 zond Sayadaw U Paṇḍita hem naar Santisukhārāma in Kota, Maleisië om les te geven in schriftteksten en meditatie. Hij behaalde de titel van Sāsanadhajadhammāciriya in 2001. In 2005 stichtte hij het Meditatiecentrum Nirodhārāma in Perak, Maleisië en opende in 2013 een filiaal in Yangon. Momenteel leidt hij meditatieretraites in verschillende Aziatische landen.

U kunt zijn voordrachten hier vinden.

Lees meer over Sayadaw U Nandasiddhi hier of hier.